Natuurbeleving

Posted on okt 3, 2016
Natuurbeleving

Als je weet wat je mist, ga je er voor zorgen. Stel je voor: Je komt in de namiddag aan, de zon staat laag en werpt lange schaduwen over het bospad. De lucht is goud gekleurd van de ondergaande herfst zon en op de volgels na hoor je helemaal niets.

Stilte, rust, natuurgeluiden en niets dan bomen om je heen. Iets waar we allemaal wel eens behoefte aan hebben en zelfs gezond voor ons is. Tijdens je middag bij de Ger, kom je reeën tegen terwijl je hout sprokkelt, om de kachel mee aan te steken en op te koken. Boven de bomen zweeft een buizerd. Als de avond valt en je de kachel aan steekt, kom je er misschien wel achter dat je jouw vuur-stook-talent wel wat kan ontwikkelen!

Gelukkig smaakt je pompoen ovenschotel uiteindelijk fantastisch terwijl de vleermuizen hun avondwals tonen. De volgende ochtend wordt je uitgerust wakker met de zon door het dakraam op je gezicht terwijl de vogels zingen. Één nachtje in het bos, voelde als een week vakantie. Valt het je op hoe lekker het ruikt buiten, het bos, het mos? En hoe stil het is? Zou je zo willen leven?

Natuur beleving in de Ger Yurt

Misschien valt het je zelfs wel op dat de bosgrond erg droog is planten verwelkt, en besef je je dat het al weken niet geregend heeft. Je zult glimlachen bij het horen van de eerste druppels op het dak, terwijl je thuis balend op zoek zou gaan naar een poncho. Wat had het bos dorst en wat fijn dat het regent! Of het valt je op dat de plekken in Nederland waar je geen snelweg hoort op een hand te tellen zijn en.. een bos zonder groot bungalowpark er midden in, hebben we die nog?

Als je ontspannen weer naar huis rijd, denk dan eens aan dat ene gekke idee wat je ooit had. Toen je bedacht om in een pipowagen te gaan wonen, geheel zelfvoorzienend om het milieu minder te belasten. Wilde je ooit zonnepanelen op je dak, een windmolen in je tuin of je eigen waterturbine ontwerpen? Of om op een ezel naar Kirgizstan te rijden om geld op te halen voor een weeshuis. Wellicht droom je al jaren van je eigen tiny-house op een waddeneiland. Of zaai jij het liefst langs de gehele A12 alle bermen in met bij-vriendelijke bloemen? Vergeet het businessplan en voer het uit! Laat je inspireren. En ga er voor.