Nederlands eerste Nomadische camping

Posted on mei 9, 2016
Nederlands eerste Nomadische camping

Durf jij je land te delen?

Een camping zonder eigen grond, zonder vaste locatie, mét de mooiste plekjes van Nederland? Het kan! Op landgoed Quadenoord in Renkum en in Beekbergen zijn we onze Nomadische camping, Ger Bed & Breakfast, begonnen. Met deze rondreizende camping stellen we de vraag aan grondeigenaren: kunnen we ons land delen?

We zijn op zoek naar nog een top locatie! Heb jij een top tip? Laat het weten via hanna@gerbnb.nl

Grond delen

Grond is en blijft een van de meest belangrijke van bezittingen te vergaren in Nederlandse wet en regelgeving. In onze samenleving zit het ‘grens-denken’ dan ook diep verankerd. Veranderende tijden en nieuwe stromingen zoals de deeleconomie dagen mensen uit om spullen en diensten met elkaar te delen. Kunnen we dit ook met het meest fundamentele van bezittingen: grond?

Een Nomadische camping

Wild kamperen mag niet tot nauwelijks, er zijn tevens weinig ‘wilde’ plekken in Nederland. Ieder stukje grond lijkt vergeven en geregistreerd. Als Cultureel Antropologe en ondernemer achter Ger Bed & Breakfast sta ik stil bij vragen als: In Mongolië kent men geen grond eigendom, is daar een hele andere manier van denken? Welke waarden liggen daar aan ten grondslag? De nomadische camping daagt je uit om hierover na te denken.

2014-02-06 08.04.12

Natuurlijk leven

De diverse locaties van de nomadische hebben de gemene deler dat ze allemaal in de natuur zijn te vinden. In de Mongoolse tenten leef je met de natuur terwijl je aan luxe niets te kort komt. Back to Basic staat allang niet meer voor afzien, leven in de natuur brengt je veel. Dingen zoals rust en ruimte, waar veel mensen naar op zoek zijn. De opbrengst van de camping overnachtingen gaat naar duurzame projecten in Mongolië. Zo wint iedereen bij het project.